فوايد گياه خواري چيست؟
گیاهخواران حذف تمام محصولات حیوانی (مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر، پنیر و دیگر محصولات لبنی). بسیاری از گیاهخواران نیز عسل می خورند.کلید هر رژیم غذایی سالم انتخاب انواع مختلف مواد غذایی، مصرف کالری به اندازه کافی برای تامین نیازهای انرژی خود است.
رژیم های گیاه خواری می توانند سودمند باشند اما به شرط این که درست و دقیق برنامه ریزی شده باشند. گیاه خواران با یک برنامه ی غذایی مناسب می توانند خطر بیماری هایی چون چاقی، فشار خون بالا، یبوست و سرطان کولون (بخشی از روده ی بزرگ) را کاهش دهند و در صورتی که گیاه خواران برنامه ی ضعیفی داشته باشند خطر بیماری هایی چون پوکی استخوان، نرمی استخوان، کم خونی مربوط به آهن و ویتامین B12 و کندی رشد در کودکان را می توان انتظار داشت .
ميوه و سبزيها در برنامه غذايي اهميت زيادي دارند و كساني كه به مصرف سبزيها، ميوهها و غلات بهخصوص غلات سبوسدار رو ميآورند، افراد سالمتري هستند.
از سوي ديگر مصرف بيشتر ميوهها، سبزيها، غلات و حبوبات با پوست آنها و مصرف كمتر گوشتهاي فراوري شده خطر ابتلا به سرطانها را كاهش ميدهد. همچنين باعث تناسب اندام بيشتر و جلوگيري از چاقي و بيماريهاي قلبي و عروقي خواهد بود.
رژيم گياهخواري اگر درست برنامهريزي شود، بهخصوص در افرادي كه گوشت و چربي زيادي استفاده ميكنند، ميتواند باعث كاهش وزن شود.
فايده ديگر اين رژيم غذايي پايين آمدن اوره، كلسترول و چربي خون است و بدن با گياهخواري از مواد زائد پاكسازي ميشود. اين مواد زائد مشخصا مربوط به سمومي است كه در گوشت حيوانات وجود دارد.
همچنين ممكن است در دامپروريها به حيوان هورمون داده شده باشدكه در اين صورت گوشت آن، داراي هورمونهايي است كه وارد بدن مصرفكننده ميشود و داشتن رژيم گياهخواري بدن را از اين سموم پاك خواهد كرد.
كمبود چربي در رژيم گياهخواري سبب جلوگيري از سرطان پروستات ميشود و بهعلت بالا بودن ميزان فيبر غذايي از يبوست و بروز سرطان روده بزرگ جلوگيري ميكند.