ماساژ و تاریخچه ماساژ چیست؟
ماساژ و تاریخچه ماساژ چیست؟

ماساژ و تاریخچه چیست؟

ماساژ و تاریخچه ماساژ چیست؟ تاریخچه ماساژ از زمان های بسیار کهن، بشر برای درمان دردها و ناتوانی های خود از روشهای مختلف استفاده می کرده است. با ورود بشر به عصر زندگی گروهی و اجتماعی، انسان ها متوجه درمان دردها و ناهنجاری های همنوعان خود شدند و برای این کار از روش های متمایز استفاده می کردند:

خوراندن دارو و دیگری استفاده از روش های درمانی با کمک دوست با ابزار مختلف استفاده از دست و فشار روی نقاط مختلف بدن آن زمان های بسیار دور در شرق رایج بوده است و ردپای آن را می توان در طب سنتی امروز نیز مشاهده کرد.

هدف از انجام این گونه اعمال تسکین درد بیمار بدون استفاده از دارو و با کمک دست ها بود. ماساژور می تواند یک تکنیسین باشد یا یک درمانگر.

یک تکنیسین اجازه دارد، ماساژ را به عنوان یک مهارت دستی انجام دهد اما یک درمانگر علاوه بر اجازه استفاده از تکنیک های دستی، پیرامون آناتومی، فیزیولوژی، پاتولوژی و روانشناسی انسان نین آگاهی دارد و این آگاهی را هنگام تمرین و کاربرد ماساژ به کار می بندد.

تصویری که عموم مردم از ماساژ دارند، و بارها در مجلات و مقالات تکرار شده، این است که ماساژ را تکنیکی عارفانه می دانند و معتقدند که ماساژ از طرق شهود و قدرت درونی به مرحله زندگی و حرفه ای می رسد.

ممکن است تصور شود که درمانگرهای مجرب به طور شهودی کار می کنند اما در واقع آنها آنچه را که از پیش آموخته اند، به کار می برند. در ماساژ درمانی، تکنیک های ماساژ به طور شهودی کسب نمی شوند، بلکه مهارت های آن اصول و توجیه علمی دارد و با تمرین، مطالعه و تجربه، دقیق تر می شود. 

ماساژ چیست؟ تعریف های زیادی از ماساژ صورت گرفته که به چند مورد اشاره می شود:

شیوه های علمی برای درمان بعضی از بیماریهاست که با دستکاری خارجی بافتهای نرم بدن انجام می پذیرد و گونه های مختلفی از تکنیک های ماساژ وجود دارد.

دستکاری علمی بافتهای نرم بدن برای درمان تا حرکات دقیق دستها روی سطح بدن زنده با هدفهای درمانی؛

مانور دست های درمانگر روی پوست بیمار و روی بافتهای زیر جلدی که ممکن است به طور ایستا با حرکتی باشد و از حيث شدت فشار اعمال شده متغیر است.

دستکاری آگاهانه بافت نرم بدن با هدف های درمانی.

منشأ و سرچشمه ماساژ :

براساس اسناد تاریخی، ماساژ قدیمی ترین شکل درمان جسمی است که بشر به آن دست یافته است حرکات ضربه ای و مالشی بافت احتمالا تكامل حركات غریزی است که در دیگر پستانداران مشاهده می شود. تماس، ضربه و مالش پوست بخش جدانشدنی زندگی ماست.

ما با این اعمال احساس و هیجانات خود را به دیگری انتقال می دهیم و با او ارتباط برقرار می کنیم و این تماس و مالش پوست به تدریج رسمیت یافت و به شکل ماساژ درآمد؛ تا بدن را به حالت استراحت و آرامش در آورد. به تدریج با تکامل پزشکی، ماساژ به گروه روش های درمانی وارد شده است.

واژه ماساژ از ریشه عربی گرفته شده که به معنی فشار آرام است. بسیاری از تمدن های باستان همچون چین، هند، عربستان، یونان، ایتالیا و مصر سیستم پیشرفته ماساژ خاص خود را به وجود آوردند. منابع بی شماری از این فرهنگ ها در دست است که نشان می دهد آنها ماساژ را برای هدف های مختلف پزشکی به کار می بردند. آنان پس از بازگشت از چین در ابتدای سده نوزدهم، کونگ فو تائوتسه را – که نوشته های پزشکی چینی است و به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد برمی گردد – به فرانسه بردند.

Image result for massage

از وقتی ماساژ با سیستم پزشکی در هم آمیخت، رواج بیشتری یافت، در سالهای اخیر، ترجمه هایی تازه از ماساژ در چین به دست آمده است، در ایالات متحده آمریکا، نخستین بار پزشک جوانی به نام استیل به علت از دست دادن سه فرزند خود به درمان های غیر دارویی روی آورد و روی بیماران خود اقدام به درمان دستی کرد و نتایج مطلوبی به دست آورد، پس از او یکی از شاگردانش با ساده کردن روشهای او مكتب کاربوپراکتیک را به وجود آورد.

در ابتدای سده نوزدهم در اروپا، نخستین بار پروفسور پر هنریک لینگ (۱۷۷۶-۱۸۲۹) در سوئد روش ماساژ سوئدی را ابداع و مؤسسه ماساژ را در استکهلم تأسیس کرد در کشور انگلستان فردی به نام مسیر باکس روش های مختلف دست ورزی را به کار برد و کاریوپراکتیک را گسترش بخشید. در فرانسه، دکتر ماژنه، با مطالعه روش های مختلف انگلیسی و آمریکایی و روش های شرق و شمال آفریقا و تجارب شخصی خود مکتب مانیپولاسیون را ابداع و تکمیل کرد که آکادمی فرانسه و دانشکده پزشکی پاریس در سال ۱۹۷۱ آن را تأیید کرد و اکنون این رشته در دانشگاه های این کشور تدریس می شود.

و فارغ التحصیلان آن در نقاط مختلف دنیا مشغول به کارند. به خاطر پیچیدگی اندامهای انسان، از رویکردهای متفاوتی برای درمان درد و اختلالات عملکردی استفاده می شود.

برخی از این رویکردها عبارت اند از:

طب سنتی غرب

این دیدگاه از روش های درمانی متفاوتی همچون درمان دارویی و جراحی بهره می گیرد. یکی از مشكلات طب سنتی برای درمان اختلالات عضلانی این بود که هیچ یک از آنها به طور اختصاصی روی عضله کار نمی کرد. بیماری که در بافتهای نرم خود احساس درد می کرد به درستی عمل خود را انجام نمی داد، به متخصصان پزشک ارتودها و روماتولوژیست ها – مراجعه می کرد و براساس نوع بیماری خود و می کرد یا به جراحی های باز تن می داد.

و بافت های نرم خود احساس درد می کرد یا زمانی که این بافت ها انجام نمی داد، به متخصصان پزشکی – مانند عصب شناسان، جراحان یا ارتوپدها و روماتولوژیست ها – مراجعه می کرد و براساس نوع بیماری خود یا  داروها را مصرف می کرد یا به جراحی های باز تن می داد.

 استخوان شناسان:

متخصصانی که بر روی استخوان ها و مفاصل و دستکاری آنها کار می کنند.

كاريويراکتورها

متخصصانی که بر روی درمان مفاصل به ویژه ستون مهره ها تمرکز دارند و معتقدند که وجود ناهنجاری ها به دلیل قرار نگرفتن درست مهره ها است و این عامل بر روی ریشه اعصاب تغذیه کننده عضوها تأثیر می گذارد.

فیزیکال تراپ ها

متخصصانی که از تمرینات جسمانی و حرکتی برای درمان مفاصل و عضلات استفاده می کند. با وجودی که فیزیکال تراپ ها امروزه از بسیاری از پیشرفت های تکنولوژی مانند آب درمانی اولتراسوند و تحریکات الکتریکی عضلات بهره می گیرند، اما تمرین و حرکت را بیشتر ترجیح می دهند. آنان همچنین روی وضعیت های حاد نظیر بازتوانی پس از عمل جراحی، صدمات با ناهنجاری های مادرزادی تمرکز دارند.

آموزش ماساژ در کرج

بهترین سایت ماساژ آنلاین

آموزش غیر حضوری ماساژ

بهترین سایت آموزش ماساژ در تهران

ماساژ پرانیک

بهترین آموزش ماساژ در کرج

بهترین روش آموزش زبان در البرز

بهترین آموزش ماساژ در فردیس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست